Politica de garantie si returnare

Conditii de cumparare 

  •   produsele sunt comercializate in stoc limitat
  •   se poate plati prin urmatoarele modalitati: plata ramburs sau prin virament bancar
  •   confirmarea comenzii se face telefonic, pe mail sau prin alte mijloace agreate de parti
  •    livrarea produselor se face prin curierat

1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri de catre Societatea SC ROCATIL PIESE DE SCHIMB SRL  catre Cumparator si pot fi modificate oricand de catre SC ROCATIL PIESE DE SCHIMB SRL  

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator – societatea comerciala SC ROCATIL PIESE DE SCHIMB SRL  care urmeaza a  furniza catre Cumparator
Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei Comenzi electronice (mail/whatapp/fax cu confirmare de livrare) sau telefonice ,Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau electronic) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va cuprinde cel putin urmatoarele:

  •   Produsele
  •   Termenul /modalitatea de plata
  •   Termenul de livrare (atunci cand livrarea se face prin curier data de expediere/livrare a produsului va fi data documentului de transport)

Confirmarea Comenzii se face telefonic sau electronic 
Preturile produselor din comanda sunt valabile 2 zile lucratoare de la data inregistrarii comenzii.

3. OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor se va face pe scurt. Pentru informatii detaliate si in masura in care programele afiseaza acele informatii va rugam sa ne contactati

b. Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vis-a-vis de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „contact”.. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE
Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului / Comenzii si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiailitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului..

5. TERMENE PENALITATI
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina proprie plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

6. FACTURARE – PLATI
Preturile produselor afisate in cadrul site-ului www.piesedeutilaje.ro includ sau nu includ  T.V.A. in fucntie de cum se regaseste specificat in cadrul fiecarui produs in cadrul pretului afisat.

Preţurile sunt valabile în momentul comenzii. Preţurile afişate nu conţin taxa de transport. În situaţia în care apar erori sau nereguli la produse sau preţuri, ne menţinem dreptul la corectarea acestora. În astfel de situaţii, după evaluarea, respectiv corectarea erorii, cumpărătorul este informat despre modificări. Cumpărătorul are posibilitatea să-şi confirme încă odată comanda, sau oricare dintre părţi pot renunţa la aceasta.

 Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul, SC ROCATIL PIESE DE SCHIMB SRL  va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii fie  in format electronic, fie in original odata cu expeditia produselor

7. RISCURI SI RESPONSABILITATI

a. Livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau cu ridicare din magazin, conform optiunii Clientului.

b. Transport – Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor pe teritoriul Romaniei.

8. GARANTII
Toate produsele comercializate de catre site-ul www.piesedeutilaje.ro , beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

9. TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare (exceptie situatia in care coletul este cu deschidere la livrare)  si achitarii eventualei contravalori a acestora.

10. RASPUNDERE
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

11. FORTA MAJORA
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

12. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul act este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Societatea SC ROCATIL PIESE DE SCHIMB SRL  si utilizatori / clienti / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceastea nu vor fi posibile, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.